Wie zijn Zusters voor Zusters nou??

We zijn de genen die deze prachtige stichting onder hun hoede nemen?

InshaAllah komen er nog meer verhalen bij want het zijn er veeel meer

Salaam alaikom,

Ik ben Nancy, moeder en vrijwilligster/oprichtster van verschillende stichtingen waaronder ook zustersvoorzusters. Ik zal bij het begin beginnen… Ik was zoekende naar antwoorden vanaf dat ik een jaar of elf was, ik vroeg iedereen waarom bestaat dit en waarom bestaat dat! Vaak hoorde je dan: Ja! Daarom! Dat is gewoon zo! Ik zat op een Christelijke basis school dus ging de kinderbijbel lezen, opgroeiende in Amsterdam zuid was het makkelijk om in een straat drie verschillende gebedshuizen in te lopen. De kerk heeft mij nooit een heel goed gevoel gegeven vanwege de beelden en donkerte en de synagoge stond toen der tijd niet echt open voor een gesprek met mij. In de moskee op de andere hoek voelde ik mij een stuk meer welkom. Ben gaan lezen en kwam met verschillende moslims in aanraking en werd warm ontvangen bij de families van vriendinnen en onze buren. Hoe meer ik ging lezen, praten en vragen hoe meer antwoorden er voor mij kwamen op al mijn vragen en hoe moeilijk ook ik wist al ik wil moslima worden. Al die jaaaaaaren geleden was er geen internet beschikbaar dus geen facebook, instagram, whatsapp en weinig lezingen in het Nederlands, informatie was dus erg schaars en begeleiding was er niet. Na ongeveer tien jaar zoekende, vragende en lezingen bezoeken (eindelijk een paar gevonden in Amsterdam west) durfde ik het uit te spreken naar iedereen toe, niet iedereen stond te springen!! Ben ook zeker veel dierbare mensen verloren helaas maar alles maakt je sterker. Met twee andere zusters ook zoekende en vragende starten wij als beginnelingen lesjes en lezingen op in het Nederlands. De lezingen werden steeds beter bezocht en wij zagen dat de vraag erg groot was! De Blauwe moskee in Amsterdam werd gebouwd en dit was een match, blauwe moskee en zustersvoorzusters was beide nieuw en groeiende. De lessen, lezingen en bijeenkomsten groeiden en zo ook onze geweldige zuster groep (super lieve vrijwilligsters). Elke woensdag is weer een fijne avond weer een samenkomen met zusters, vriendinnen, niet moslima’s en moslima’s en moeders van bekeerde zusters, deze avonden geven altijd een boost en een reden om altijd no matter what door te gaan voor zusters en met zusters. Mijn verhaal is erg lang geworden! Ik kan nog uren doorgaan maar kom gezellig langs en leer ons kennen.

Mijn naam is Kathy, woon mijn hele leven in Amsterdam en ben een bekeerde moslima.
Het zwarte schaapje in mijn familie 🙂
Ik ben geboren in 1990 en sinds 2010 bezig met de islam.
Pas in 2013, nadat al mijn vragen beantwoord waren en meer, heb ik dé grote, “enge” stap durven zetten en de geloofsbelijdenis (shahada) uitgesproken, veilig thuis achter de computer.
Dit was echt een ontlading! SubhanAllah.
In 2014 heb ik ervoor gekozen om de shahada nogmaals in een moskee te doen met getuigen,
mijn familie en zusters erbij. Voor het “echie”, maar eigenlijk voelde ik mij toen al 2 jaar lang moslim. Alhamdulillah weet Allah wat er in onze harten zit.

Sinds ik mij verdiep in de islam, ben ik vrij snel getipt over de Blauwe Moskee: een moskee waarbij er elke woensdagavond iets wordt georganiseerd voor vrouwen,
islamitisch gerelateerd maar toegankelijk voor iedereen!
De eerste keer vond ik het echt super eng om een moskee binnen te stappen.
‘Wat zullen die mensen wel niet van mij denken?’ Blabla.
Mijn eerste moskeebezoek was dan ook op een vakantie in Malta in 2013. In Nederland vond ik het te eng!
Gelukkig kwam er snel een slachtoffer op mijn pad om met mij mee te gaan, hihi.
Vervolgens bleek dat ik mij druk had gemaakt om niets.. Het voelde heerlijk om in een omgeving te komen met allemaal lieve zusters die dezelfde gedachtes hebben, maar ook gelijke ervaringen delen én gezamenlijk meer kennis op willen doen.
Ik voelde mij al snel thuis.

Kom gezellig een keer langs en vraag ons de doekjes van het hoofd!! ?

Liefs,
Kathy

As salam wa alikom lieve zuster,

Ik ben Dalila, en één van de zusters die onderdeel mag uitmaken van de groep alhamdoulilah. Ik ben een geboren en getogen Amsterdamse van 23 jaar. Op dit moment studeer ik aan de Hogeschool van Amsterdam. Graag vertel ik je iets meer over mijzelf en wat zusters voor zusters voor mij betekent.

Ik ben een geboren moslima. Mijn vader is Marokkaans en is ook een geboren moslim. Mijn moeder is Nederlandse, zij is opgevoed als Christen en in haar jonge jaren bekeerd tot de Islam Alhamdoulilah. Naarmate ik ouder werd ben ik steeds meer kennis op gaan doen. Zo kwam ik op mijn 18e voor het eerst bij zusters voor zusters in de Blauwe Moskee. Alles was in het Nederlands, wat fijn was dat! De eerste moskee waar ik kwam waarbij ik alles kon volgen en me thuis voelde. Ik deed er kennis op, leerde andere zusters kennen van alle leeftijden en afkomsten en kon met hen spreken over waarmee ik zat en hoe ik over zaken dacht.

Het lijkt mij hartstikke mooi als zusters voor zusters, voor nog vele na mij, een bron van inspiratie, geloof, zusterschap en steun kan zijn in sha Allah. Ik hoop je gauw te mogen verwelkomen bij ons.

“En houdt jullie allen stevig vast aan het touw (de godsdienst) van Allah en wees niet verdeeld. Gedenkt de gunst die Allah jullie schonk toen jullie vijanden waren en Hij jullie harten tot elkaar bracht en door Zijn gunst broeders werden, toen jullie op de rand van de afgrond van de Hel waren en Hij jullie ervan redde. Zo heeft Allah Zijn Tekenen voor jullie duidelijk gemaakt. Hopelijk zullen jullie Leiding volgen.” 3:103

Wa alikom salam,

Dalila

As salaam alaikom wa rahmatullah wa barakatuh! Lieve zuster, bezoekers.

Zal mijn even voor stellen. Mijn naam is Betty. Ook wel Mariam genoemd door de schoonfamilie 🙂 . Na een jaar lang onderzoek te verrichten ben ik in 2013 terecht gekomen in de blauwe moskee en heb ik Alhamdulillah vrijsnel de shahada uitgesproken. Ongeveer 2 weken hiervoor was ik begonnen met bidden en ongeveer een week na mijn shahada begonnen met hijab te dragen. De khimaar en djilbaab volgde snel er achter aan.

Vrij snel ben ik actief geworden bij zusters voor zusters en begon ik gebedsles te geven. Tot dat het “lot” zich omdraaide en ik totaal een andere kant op ging!!! De kant op van hete zomers en Adhan 5x per dag. Ja Alhamdulillah ben ik begin 2016 getrouwd en verhuis naar Algerije! Totaal ander leven en zeker een leven waar ik trots en blij mee ben!

Je zult wel denken… mmm Algerije??… uhmm Zusters voor Zusters??….

Na inmiddels een jaar gemigreerd te zijn mis ik de zusters heel erg en moet ik vaak aan jullie denken. Wellicht wel elke woensdag als ik herinner hoe ik me altijd verheugde op deze dag! Of ik nou terug zou komen voor jullie gaat dan ook weer een stapje te ver! maar als een pleister op de wond! kan ik nog lekker actief bezig zijn online zoals onderhoud aan de website, blogs, flyers etc etc etc

Zou je nou meer willen weten over mij? of wil je graag iets vragen? Of wil je gewoon lekker even kletsen zodat ik je heerlijk jaloers kunt maken over de warme tempratueren!!!???
Neem dan gerust contact op via info@zustersvoorzusters.nl en wie weet kunnen we even kletsen op afstand inshaAllah