Sadaqah avond met Stichting IHH

Sadaqah avond met Stichting IHH

”De gelijkenis van degenen die hun eigendommen op de Weg van Allaah uitgeven is als de gelijkenis van een graankorrel, (die) zeven aren voortbrengt, in iedere aar honderd korrels, en Allaah vermenigvuldigt voor wie Hij wil. En Allaah is Alomvattend, Alwetend.” [al-Baqarah 261_]

Het geven van sadaqaa (liefdadigheid) kent een belangrijke plek binnen de islam. Het is een goede daad die de moslim dichter bij zijn Schepper brengt. Eén van de vormen van sadaqaa, is d.m.v. het geven van financiële middelen om de armen en hulpbehoevenden onder ons te helpen.

IHH Nederland is een stichting die zich al jaren bezig houdt met het brengen van hulp aan hen die het het hardst nodig hebben. M.b.v. de sadaqaa van de moslims in Nederland, voeren zij overal ter wereld projecten uit om verlichting te brengen op het gebied van voedsel, weeskinderen, water, gezondheid, noodhulp en nog veel meer.

Woensdag 11 april zal Karima Cijntje namens IHH Nederland meer over deze organisatie komen vertellen. Onder andere over het aankomende Ramadan project, waarbij IHH voedsel(pakketten) en kleding voor weeskinderen zal gaan uitdelen in ruim 20 landen. Maar zij zal ook stil staan en beelden laten zien van projecten die het afgelopen jaar succesvol zijn afgerond door de organisatie.

Wees allen van harte welkom op deze avond en deel mee in de ghayr!

Inloop: 18:30 uur
Start: 19:00 uur

Adres: Blauwe Moskee Henri Dunantstraat 10, Amsterdam

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.